De beste zorgregeling voor de kinderen

De beste zorgregeling voor kinderen bij scheiding

Kinderen merken natuurlijk altijd dat hun ouders gaan scheiden. Het is dan belangrijk dat je de kinderen als ouders samen blijft steunen, ook al ga je als partner uit elkaar. Je blijft altijd de ouder van je kind. Je bedenkt een zorgregeling die past binnen de mogelijkheden van jezelf en die van de kinderen.

De allerbeste zorgregeling is de regeling waarbij de kinderen beide ouders vaak kunnen zien en zich bij elke ouder thuis kunnen en mogen voelen. Voor hele kleine kinderen is het belangrijk dat er nooit een te lange pauze zit in het contact met vader of moeder. Aan de andere kant moet ook ruimte zijn voor rust.

Extra hulp voor kinderen bij scheiding

Ik werk als dat wenselijk is samen met een professional die luistert naar de kinderen en hen een eigen stem geeft in de scheidingsprocedure. Dan kunnen de kinderen onbelast vertellen wat voor hen de fijnste oplossing is.

Als het lastig is om met de andere ouder te overleggen dan kun je ook zelf hulp inschakelen van bijvoorbeeld het wijkteam van je gemeente. We kijken tijdens een bespreking altijd naar de mogelijkheden die er zijn.

Uiteindelijk zijn er altijd heel veel goede oplossingen. Het belangrijkste is dat je samen als ouders achter die oplossing kan staan. Zo kan er een zorgregeling komen die prettig is voor de ouders en voor de kinderen.

vFAS advocaat en scheidingsmediator

ik ben lid van de vFAS. De vFAS is een vereniging van advocaten die gespecialiseerd zijn in het personen-, familie- en erfrecht.

Meer lezen

Contact

Heb je vragen of wil je een afspraak maken?
Stuur me een bericht of neem telefonisch contact met me op.

073-5478253 marja@appunn.nl
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×