Hoe verdelen we onze gezamenlijke eigendommen?

Samenlevingsovereenkomst, huwelijksvoorwaarden en gemeenschap van goederen

Verdelen en een samenlevingsovereenkomst

Iedere samenlevingsovereenkomst is anders. We moeten dus altijd goed kijken wat er in jouw overeenkomst staat. Vaak staat er een regeling in over de inboedel. Maar soms staan er vooral algemene regels in en weet je niet hoe je eigendommen moet verdelen. In een bespreking kijk ik samen met jou wat er geregeld moet worden.

Verdelen en huwelijksvoorwaarden

Er zijn veel soorten huwelijksvoorwaarden, dus neem altijd bij een eerste bespreking de huwelijksvoorwaarden mee. Dan nemen we die samen door en ik geef uitleg en advies over de manier waarop de huwelijksvoorwaarden moeten worden afgewikkeld.

Gemeenschap van goederen

Als je bij het huwelijk niets hebt afgesproken dan ben je in gemeenschap van goederen gehuwd. Dan lijkt het eenvoudig, want dan worden alle eigendommen verdeeld. Ieder krijgt de helft. Toch kunnen er nog allerlei privé eigendommen zijn, ook als je gehuwd bent in gemeenschap van goederen. Bovendien is er een nieuwe wettelijke regeling voor mensen die vanaf 1 januari 2018 zijn getrouwd.

vFAS advocaat en scheidingsmediator

ik ben lid van de vFAS. De vFAS is een vereniging van advocaten die gespecialiseerd zijn in het personen-, familie- en erfrecht.

Meer lezen

Contact

Heb je vragen of wil je een afspraak maken?
Stuur me een bericht of neem telefonisch contact met me op.

073-5478253 marja@appunn.nl
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×